Algemene informatie over Invisalign

Uw behandelaar heeft u het Invisalign-systeem aanbevolen als orthodontische behandeling. Hoewel orthodontische behandeling kan leiden tot een gezondere en stralendere lach, moet u zich ervan bewust zijn dat iedere orthodontische behandeling (dus ook de orthodontische behandeling met aligners van Invisalign) beperkingen en risico's kent die u moet afwegen voordat u besluit de behandeling te ondergaan.

Omschrijving van het hulpmiddel

Invisalign-aligners, ontwikkeld door Align Technology, Inc. (Align) zijn een serie uitneembare hulpmiddelen van doorzichtig kunststof, die uw tanden in kleine stapjes verplaatsen. Dit product van Invisalign combineert de diagnose en het voorschrift van uw behandelaar met geavanceerde, grafische computertechnologie voor het ontwikkelen van een behandelingsplan waarin de gewenste verplaatsingen van uw tanden in de loop van de behandeling zijn uitgewerkt. Na goedkeuring van het door uw behandelaar opgestelde behandelingsplan wordt er voor uw behandeling een serie Invisalign-aligners speciaal voor u op maat gemaakt.

Procedure

Voorafgaand aan de behandeling wordt er orthodontisch routine-onderzoek gedaan, inclusief röntgenfoto’s en het maken van mondfoto's. Uw behandelaar maakt een intra-orale scan van uw tanden en stuurt deze samen met het voorschrift naar het laboratorium van Align. Align-technici maken aan de hand van het voorschrift van u behandelaar een ClinCheck®-model van uw voorgeschreven behandeling. Nadat uw behandelaar het ClinCheck-behandelingsplan heeft goedgekeurd, produceert Align een serie maat-aligners en stuurt deze naar uw behandelaar. Het totaal aantal aligners varieert afhankelijk van de complexiteit van uw malocclusie en het behandelingsplan van de behandelaar. De aligners krijgen elk een ander nummer en worden door uw behandelaar aan u uitgereikt met specifieke instructies voor het gebruik. Tenzij anders aangegeven door uw behandelaar, draagt u uw aligners ongeveer 20 tot 22 uur per dag. U neemt ze alleen uit om te kunnen eten, tandenpoetsen en flossen. Op aanwijzing van uw behandelaar stapt u elke twee weken over op de volgende aligner in de serie, of met andere door uw behandelaar aangegeven tussenpozen. De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van de complexiteit van het voorschrift van uw behandelaar. Tenzij anders aangegeven gaat u ten minste elke 4 tot 6 weken voor controle naar uw behandelaar.

Bij sommige patiënten kunnen tijdens de behandeling vaste, esthetische attachments en/of het gebruik van elastiekjes nodig zijn voor specifieke orthodontische verplaatsingen. Mogelijk zijn na de eerste serie aligners extra afdrukken of intra-orale scans en/of aligners voor verbetering nodig.

Voordelen

Risico's en ongemakken

Net als bij andere orthodontische behandelingen zijn aan het gebruik van Invisalign-producten risico's verbonden:

Neem contact met ons op!
Terug naar boven