Algemene informatie over Invisalign

Omschrijving van de aligners

Invisalign-aligners zijn een serie uitneembare hulpmiddelen van doorzichtig kunststof, die uw tanden en kiezen in kleine stapjes verplaatsen. De aligners van Invisalign combineren de diagnose en het voorschrift van uw behandelaar met geavanceerde, grafische computertechnologie voor het ontwikkelen van een behandelplan waarin de gewenste verplaatsingen van uw tanden in de loop van de behandeling zijn uitgewerkt. Na goedkeuring van het door uw behandelaar opgestelde behandelplan wordt er voor uw behandeling een serie aligners speciaal voor u op maat gemaakt.

Procedure

Voorafgaand aan de behandeling wordt er een orthodontisch consult gedaan, inclusief röntgenfoto’s en het maken van mondfoto's. Uw behandelaar maakt een intra-orale scan van uw gebit en stuurt deze samen met het voorschrift naar Invisalign. De technici maken aan de hand van het voorschrift van uw behandelaar een ClinCheck® (animatiefilmpje) van uw behandeling. Nadat uw behandelaar de ClinCheck heeft goedgekeurd, produceert Invisalign een serie aligners en stuurt deze naar uw behandelaar. Het totaal aantal aligners varieert afhankelijk van de complexiteit van uw gebitssituatie en het behandelplan van de behandelaar. De aligners krijgen elk een ander nummer en worden door uw behandelaar aan u uitgereikt met specifieke instructies voor het gebruik. Tenzij anders aangegeven door uw behandelaar, draagt u uw aligners ongeveer 20 tot 22 uur per dag. U neemt ze alleen uit om te kunnen eten en drinken, tandenpoetsen en flossen. Op aanwijzing van uw behandelaar stapt u elke week over op de volgende aligner in de serie, of met andere door uw behandelaar aangegeven tussenpozen. De duur van de behandeling varieert, afhankelijk van de complexiteit van het behandelplan. Tenzij anders aangegeven gaat u ten minste elke 4 tot 6 weken voor controle naar uw behandelaar.

Bij sommige patiënten kunnen tijdens de behandeling vaste, esthetische attachments en/of het gebruik van elastiekjes nodig zijn voor specifieke verplaatsingen. Mogelijk zijn na de eerste serie aligners extra afdrukken of intra-orale scans en/of aligners voor verbetering nodig, zgn refinements.

Voordelen

Neem contact met ons op!
Terug naar boven