Orthodontie door de tandarts

Er zijn ongeveer 250 orthodontisten en 3000 tandartsen die in Nederland orthodontische behandelingen uitvoeren. 40% van alle orthodontie wordt door tandartsen gedaan.  

Om duidelijkheid te verkrijgen over door wie u geholpen wordt, zijn er begin 2017 heldere afspraken gemaakt tussen alle betrokken partijen. “Tandarts voor orthodontie” is de titel die tandartsen gebruiken als zij (veel) orthodontische behandelingen uitvoeren.  De ‘huistandarts’ bepaalt meestal of hij de noodzakelijke behandeling zelf uitvoert of verwijst naar een collega tandarts voor orthodontie of een orthodontist. Voor de vergoeding van de zorgverzekering maakt het voor de patiënt niet uit wie de behandeling uitvoert. Een indicatie van de vergoedingen voor orthodontische behandelingen kunt u downloaden op de website onder het menu tarieven. Voor de exacte vergoeding door uw zorgverzekeraar dient u zelf contact met hen op te nemen; de tandarts is in geen enkel geval verantwoordelijk voor de (mate van) vergoeding van de zorgverzekeraar.

Er is geen verschil geconstateerd tussen de kwaliteit van de behandelingen uitgevoerd door orthodontisten of tandartsen. 

Bij Tandartspraktijk Bouwman heeft tandarts Susan Bouwman zich toegelegd op de orthodontie. Zij is reeds Invisalign provider en kan doorzichtige beugels aanbieden aan zowel tieners als volwassenen. Tevens heeft zij een aanvullende orthodontische opleiding gedaan om uitneembare en vaste apparatuur aan te bieden.

Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor één van de aangeboden orthodontische behandelingen, kunt u contact opnemen met de praktijk voor een consult.

 

Terug naar boven